Zarur masalliqlar: 300 gr. tovuq go`shti (suyaksiz), 2 ta bulg`or qalampiri, 1 donadan sabzi va pomidor, 4 ta salat bargi, bitta achchiq qalampir, 1 bosh piyoz, 2 bo`lak sarimsoqpiyoz, 1 bo`lak karam, kinza, 3 osh qoshiq soya sousi, 2 osh qoshiqdan kunjut va o`simlik yog`i, limon sharbati, 1 choy qoshiqdan quruq zanjabil va achchiq sous, oq kunjut va shakar.
Tayyorlanishi: 1. Tovuq go`shtini uzunchoq shaklda o`rtacha bo`laklarga bo`ling. Soya va achchiq sous, kunjut yog`i, limon sharbati, shakarni solib aralashtiring-da, 15-30 daqiqa marinadlab qo`ying.
2. Sabzini yupqalab somoncha shaklida, sarimsoqpiyozni maydalab, qolgan sabzavotlarni o`rtacha kattalikda to`g`rang.
3. Qizdirilgan o`simlik yog`ida tovuq go`shtiga ozgina tuz sepib qovuring. So`ngra ezilgan zanjabilni soling.
4. Piyoz va sarimsoqpiyozni qovurilayotgan tovuq go`shtiga qo`shib, o`rtacha olovda 2 daqiqa qovuring. Endi bulg`or qalampirini qo`shib, yana 1 daqiqa qovuring. Sabzini ham soling. Oxirida pomidor va karamni qo`shamiz va yaxshilab aralashtirib, 4-5 daqiqa qovuramiz. Salatga kunjut va maydalangan kinzani sepib, dasturxonga torting.
45 daqiqa
2 kishilik
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...