1

​Xonimlar, chizkeyk tayyorlaymiz!

SUG'DIYONA 27.01.2017, 15:10
Teglar: Taom
​Xonimlar, chizkeyk tayyorlaymiz!

«Chizkeyk» so`zi ingliz tilidan olingan bo`lib «pishloqli pirog» degan ma`noni anglatadi. Bu shirinlikni pishirish va tanovvul qilish so`nggi yillarda juda urf bo`ldi. Har bir restoran va qahvaxona menyusida, albatta, bu shirinlikni uchratish mumkin. Chizkeyk tayyorlashda istaganingizcha tajribalar o`tkazishingiz, reza mevalar, shokolad va boshqa mahsulotlardan foydalanishingiz mumkin. Faqatgina chizkeyk tayyorlashdagi asosiy qoidalarga rioya qilsangiz bo`lgani.

1. Uy sharoitida bu shirinlikni tayyorlashga kirishar ekansiz, avvalo to`g`ri qolip xarid qiling. Chizkeykka a`lo darajada to`g`ri keladigan qolip dumaloq shakldagi ochilib-yopiladigan qolipdir. Shunda pishiriqni qolipdan ajratayotganda zarar etmaydi.

2. Tarkibida ko`p miqdorda yog`i (sariyog`, margarin) mavjud xamirlarni pishirishda pergament qog`ozi qo`l keladi. Chunki bunday qog`ozda pishiriq o`z shaklini yo`qotmaydi. Faqat qog`ozni qolipdan 5 sm. kattaroq qilib kesing.

3. Chizkeyk tayyorlash uchun yana bir muhim narsa — xamir. Bu ko`pchilik o`ylaganidek qatlamali yoki keks xamiri emas. Bu uvalanuvchi korjdir. Chizkeykning klassik variant uchun yog`liroq shirin pechene harid qiling. Yoki o`zingiz sariyog` va undan pechene tayyorlang.

4. Qandolatchilar chizkeykni yumshoq pishloqdan tayyorlashadi. Pishloqning bu turi juda yog`li bo`lib, sutdan emas, qaymoqdan tayyorlanadi. Yodingizda saqlang, pishloq xona haroratida bo`lsin, aks holda u yaxshi chiqmaydi.

5. Pishloqni aralashtirish jarayonida bo`shliqlar paydo bo`lmasligi uchun kichik tezlikda aralashtiring yoki umuman blenderdan foydalanmang. Ammo bu chizkeykning ta`miga ta`sir qilmaydi.

6. Chizkeyk gaz pechida pishayotganda shishadi. Shaklini saqlab qolish uchun esa tayyor tortni to`g`ri sovuting. Ya`ni pishiriq tayyor bo`lgach gaz pechina o`chirib, chizkeykni 30 daqiqaga qoldiring. Vaqt o`tgandan so`ng, gaz pechi og`zini ochib yana 10 daqiqaga qoldiring. Shundan keyngina chizkeykni gaz pechidan olib butunlay sovuganidan so`ng muzlatgichga 2-3 soatga qo`ying.

Sharhlar

​«Osiyo» salati — baqlajon va no`xatdan!

30.06.2017, 15:55

Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...
​«Yoz» pirogi — olma va tvorogning ajoyib uyg`unligi

24.06.2017, 11:23

Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...
​O`rikli chizkeyk — yoz yozdek o`tsin!

23.06.2017, 11:11

Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...
​Jahongir Otajonov moskvaliklarga xorazmcha “shivit oshi” tayyorlab berdi(Foto)

22.06.2017, 13:44

O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...
Ob-havo: Toshkent
Valyuta kursi
1