1

​Blinchik tayyorlashning 10 siri

SUG'DIYONA 19.04.2017, 11:20
Teglar: Taom
​Blinchik tayyorlashning 10  siri

1. Blinchik xamiriga solinayotgan sut iliq holatda bo`lishi kerak. Shunda un yaxshi aralashadi. Sovuq holatda solingan sutda esa un yig`ilib qolishi mumkin.

2. Blinchikning xamiri mayin bo`lishi uchun unni elakdan o`tkazib, 5 daqiqaga qoldiring. Kislorod bilan to`yingan un asosiy masalliqqa aralashgach, xamir sifati yaxshilanadi.

3. Shakar va tuz me`yorini oshirib yubormang. Agar tuz ko`payib ketsa, xamir qizarib, huddi kuyib ketgandek ko`rinishga keladi. Shakari ortib ketganida esa tovaga yopishib qolishi mumkin.

4. Nonushtaga nachinkasiz blinchik tayyorlashni istasangiz, xamiriga pichoq uchida iste`mol sodasini qo`shing. Shunda pishirig`ingiz ko`tarilib chiqadi.

5. Agar blinchik tayyorlaydigan tovangiz pand berayotgan bo`lsa, quyidagi «muolaja» ni bajaring. Avval tovani sovuq suvda chaying. So`ng ichini osh tuzi bilan to`ldiring. Bir necha daqiqa olovga qo`yib qizdiring-da, tuzini to`kib tashlang Tovani salfetka bilan artib, ozroq o`simlik yog`i bilan artib oling.

6. Tayyor blinchiklarni laganga terib, ustidan sariyog` surtib qo`ying. Ana shu ketma-ketlikda terilgan blinchiklar juda mayin va xushxo`r bo`ladi.

7. Xamir suyuqligiga e`tibor bering. Agar blinchik xamiri quyuqlashib ketsa, blinchik g`ovaksimon bo`lib pishmaydi. Salgina suyuqroq xamir tayyorlasangiz, orasida mayda teshikchalari ko`p bo`ladi.

8. Agar tovaga quyilgan xamir joyidan qo`zg`almasa yoki olayotganingizda uzilib ketsa, masalliqlarga tuxum va un qo`shish kerak.

9. Kecha tayyorlagan blinchikni nonushtaga isitib tortiq etmoqchi bo`lsangiz, quyidagi usuldan foydalaning. Blinchik terilgan idish ustini zar qog`oz (folga) bilan o`rab, 10 daqiqaga gaz pechiga qo`ying.

10. Blinchik qiymasi yopishqoq bo`lmasligi uchun qovurayotganda yarim piyola suv qo`shing. Shunda go`shti mayin chiqadi.

Sharhlar

​«Osiyo» salati — baqlajon va no`xatdan!

30.06.2017, 15:55

Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...
​«Yoz» pirogi — olma va tvorogning ajoyib uyg`unligi

24.06.2017, 11:23

Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...
​O`rikli chizkeyk — yoz yozdek o`tsin!

23.06.2017, 11:11

Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...
​Jahongir Otajonov moskvaliklarga xorazmcha “shivit oshi” tayyorlab berdi(Foto)

22.06.2017, 13:44

O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...
Ob-havo: Toshkent
Valyuta kursi
1