Zarur masalliqlar: 1 bosh karam, 500 ml. suv, 300 gr. mol go`shti qiymasi, 200 ml. smetana, 150 gr. guruch, 1 bosh piyoz, 1 dona sabzi, 5 osh qoshiq o`simlik yog`i, 1 osh qoshiq tomat, qizil va qora murch, tuz, ko`katlar.
Tayyorlanishi: 1. Piyozni maydalab to`g`rab, yarmini qiymaga qo`shing. Guruchni ham solib, tuz, murch seping.
2. Qizdirilgan o`simlik yog`ida piyoz va mayda tishli qirg`ichdan o`tkazilgan sabzini 3 daqiqa qovuring. Keyin tomatni solib, yana 5 daqiqa past olovda dimlang.
3. Qaylaga suv va smetana qo`shib, bir marta qaynagach, olovdan oling.
4. Karam barglarini ajratib, har birining ichiga qiymadan solib, o`rang. Toblama qolipiga karamli do`lmalarni bir qator qilib tering. Ustidan sabzili qaylani quying. 180 darajada qizdirilgan gaz pechida 40 daqiqada pishadi. Pishgach yuziga ko`katlardan sepasiz.
1 soatu 20 daqiqa
5 kishilik
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...