Zarur masalliqlar: 400 grammdan yangi kartoshka va mol go`shti, 2 bosh piyoz, bitta sabzi, 3-4 ta pomidor, 2 bo`lak sarimsoqpiyoz, lavr yaprog`i, 3 osh qoshiq o`simlik yog`i, yarim bog` kashnich va shivit, tuz, qora va qizil murch.
Tayyorlanishi: 1. Yangi kartoshkani po`stidan tozalab, tuzli suvga soling-da, qaynating.
2. Go`shtni kichikroq qilib, piyozni yarim halqa, sabzini somoncha shaklida, sarimsoqpiyozni maydalab to`g`rang.
3. Qizdirilgan o`simlik yog`ida go`shtni qizartirib qovuring. Tuz, ziravorlardan sepishni unutmang.
4. Sarimsoqpiyoz va piyozni qo`shgach, 5 daqiqa qovuring-da, 2 stakan suv quying. Qaynab chiqqach, olovni pastlab, 20 daqiqa qopqog`ini yopib qaynating. Keyin sabzini solasiz. Va 20 daqiqa dimlaysiz. Tuz va murchdan sepib, lavr yaprog`ini oxirgi daqiqalarda solishni unutmnag.
5. Pomidorni maydalab to`g`rab, taomga qo`shamiz-da, yana 5-7 daqiqa dimlaymiz.
6. Taom pishgach kartoshkani katta bo`laklarga bo`lib, go`shtli qayla bilan dasturxonga torting.
3 kishilik
1 soatu 30 daqiqa
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...