Zarur masalliqlar: 250 gr. qulupnay, 150 gr. pechene, 100 gr. sariyog`, yarim piyola kokos qirindisi, 2 dona tuxum oqi, 1 stakan shakar, 1 osh qoshiq limon sharbati, vanilin, yarim choy qoshiq dolchin, kardamon.
Tayyorlanishi: 1. Pechenelarni maydalaymiz. Kokos qirindisini qo`shamiz. Keyin xona haroratida yumshatilgan sariyog` va dolchinni solib, yaxshilab aralashtiramiz.
2. Aylana shakldagi qolipga pishiriq qog`ozini yoyib, pecheneli aralashmani soling. Bir tekis qilib tekislab, muzxonaga qo`ying.
3. Qulupnaylarni maydalab to`g`rang. Chuqurroq idishga solib, shakar, vanilin, tuxum oqi, limon sharbati va vanilinni qo`shing. Istakka ko`ra ozgina kardamon qo`shish ham mumkin. So`ngra mikser bilan yaxshilab aralashtiring. To masalliq uch karra ko`payguncha aralashtirishdan to`xtamang.
4. Qulupnayli aralashmani tort ustiga solib, yana 4 soat muzlatkichda qoldiring. Tortni qulupnay mevasi va kokos qirindisi bilan bezang.
8 kishilik
5 soat
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...