AsosiySUG'DIYONA

​Homilador bo`lishga ko`mak beradigan 12 mahsulot

'​Homilador bo`lishga ko`mak beradigan 12 mahsulot 'ning rasmi

1. Ismaloqni bug`da pishiriladi hamda yarimta limon sharbati qo`shib, salat tayyorlanadi. Kuniga bir likopcha miqdorida eyish lozim.

2. Yog`siz sut, yogurt va qatiq.

3. Qaynatilgan yoki konservalangan loviya. Turli xil salatlar tayyorlasa bo`ladi.

4. Qovoqni bug`da pishirib, pyure tayyorlab, sut yoki pishloq bilan aralashtirsa, mazaliroq bo`ladi.

5. Brokkoli karamini bug`da pishirib, o`simlik yog`i va tuz qo`shib iste`mol qilinadi.

6. 50 gr. bug`doy yormasiga 200 ml. qaynagan suv quyib, limon sharbati qo`shiladi-da, ezilguniga qadar pishiriladi. So`ng pomidor, piyoz, zaytun moyi bilan aralashtirib, dasturxonga tortiladi.

7. Lavlagini har qanday ko`rinishda iste`mol qilaverish mumkin.

8. Karam hazm qilish jarayoniga ijobiy ta`sir ko`rsatish bilan birga organizmni vitaminlar bilan ta`minlaydi.

9. Pomidorni o`zingizga qulay ko`rinishda iste`mol qilavering, foydali jihatlarini sanab adog`iga etish qiyin.

10. Pista, yong`oq, bodom, funduk kabilarni bir kunda 50 gr.dan kam bo`lmagan miqdorda tanovul qilish tavsiya etiladi.

11. Limon hamda qovun. Yangi uzilganidan iste`mol qiling.

12. Chakanda va klyukvadan sharbat tayyorlang hamda shakar o`rniga asal qo`shib iching.

Boshqa yangiliklar