- Tozalash ishlari yakunlangach, mahsulotlarni tartib bilan joylashtiring. Go`sht saqlanadigan bo`limga yarimta limon yoki piyozni solib, so`ng ishni davom ettiring. Bu ikki mahsulot go`shtning sifati buzilmasligi uchun asqotadi.
- Sabzavotlarni joylashtirayotganda har birini erinmay quruq matoda artib chiqing. Bu nafaqat mahsulot ko`rinishi balki muzlatgichda tartib bo`lishi uchun ham muhimdir.
- Tuxumlarni albatta yuvib, keying terib chiqing. Arzimasdek ko`ringani bilan tuxum yuzasidagi mikroblar boshqa mahsulotlarga ham tarqashi mumkin.
- Pishloq, sariyog` va kolbasani bir qavatga joylamang. Sariyog` boshqa eguliklarninng hidini o`ziga tez singdirib oladi. Bu esa ta`mining o`zgarishiga olib kelishi mumkin.
- Muzlatgich eshigiga limon yoki apelsin po`stlog`ini joylab qo`ying. Shunda yoqimsiz hiddan havotirlanmasangiz ham bo`ladi.