Xarid qilishda kolbasaning qadog`iga, ishlab chiqarilgan sanasi va saqlash sanasiga, hamda tamg`asiga ahamiyat bering. Qurishib qolgan kolbasaning qadog`i mahsulotga nisbatan “kattalashib” qoladi. Bu esa mahsulotning ko`p saqlanganidan darak beradi.
Mahsulot do`konda qanday holatda saqlanayotganini ham kuzating. Kolbasa mahsulotlarining saqlanishi uchun eng optimal harorat 0 dan 6 darajagacha bo`lishi kerak. Demak, kolbasa mahsulotlari, albatta, muzlatkichda saqlanishi lozim.
Qaynatib pishirilgan kolbasa mahsulotlari tarkibida suv bo`lganligi bois, ularni uzoq saqlab bo`lmaydi.
Pishirib‑dudlangan kolbasaning saqlash muddati – 2 haftadan ko`p emas.
Manba: «SUG‘DIYONA» gazetasi.