Kerakli masalliqlar:
Sho`rvasi uchun:
2 – 2,5 litr suv
2 ta kartoshka (mayda qilib to`g`ralgan)
1 osh qoshiq saryog`
1 ta sabzi (qirg`ichdan o`tkazilgan)
0,5 ta katta piyoz (mayda to`g`rlagan)
tuz, murch (ta`bga ko`ra)
3 – 4 osh qoshiq guruch
1 – 2 ta lavr bargi
ta`bga ko`ra murch, ko`k piyoz, ukrop, petrushka (mayda qilib to`g`ralgan)
Frikadelkalar uchun:
0,5 kg tovuq go`shti (maydalagichdan o`tkazilgan)
1 bo`lak non yoki 1 piyola non uvog`i
1/4 - 1/3 piyola sut
1 choy qoshiq tuz
1/4 choy qoshiq qora murch
1 ta tuxum
1/4 – 1/2 piyoz (qirg`ich yoki maydaligichdan o`tkazilgan)
Tayyorlanishi:
1. Suvni qaynash darajasiga olib keling.
2. Lavr bargi va ta`bga ko`ra murch va tuz soling.
3. Kartoshkani solib, olovni o`rta darajagacha pasaytiring.
4. Alohida tovada sariyog`ni eritib, piyozni soling. 1/4 - 1/3 choy qoshik tuz solib, ustini yopib, o`rta olovda 3-5 daqiqa davomida piyoz shaffof rangga kirguncha qovuring.
5. Sabzini soling va yana bir chimdim tuz sepib, ustini yopgan holda 2 – 4 daqiqa davomida qovurishda davom eting.
6. Tayyor bo`lgan aralashmani sho`rvaga qo`shing.
7. Sutga non uvog`ini qo`shib, 5 daqiqa davomida uvog`lar sutni shimib, yumshaguncha tindiring.
8. Uvog`ga qolgan barcha masalliqlarni solib yaxshilab aralashtiring.
9. Sho`rvaga guruchni qo`shing (guruchni sho`rvaga frikadelkalani solishdan oldin qo`shiladi).
10. Qo`lingizni namlab, qiymadan yarim osh qoshiq kattaligida koptokchalar yasang va mildillab turgan sho`rvaga solib chiking.
11. Olovni ko`tarib bir qaynatib oling va yana pasaytirb, guruch va frikadelkalar yaxshilab pishguncha, yoki o`rtacha 20 daqiqa, kaynatishda davom eting.
12. Tayyor bo`lgan sho`rvani ko`katlar bilan bezatib, dasturxonga tortish mumkin.