Hurmo mikro va makroelementlarga boyligi bilan boshqa mevalardan ajralib turadi. Vatani Xitoy bo`lmish bu mevani greklar “mevalar xudosi” ham deyishadi. Negak u – sog`likka koni foyda.
1. Tozalovchi xususiyati. Tarkibidagi magniy moddasi organizmdagi shlak va toksinlardan tozalaydi. Buning uchun 4 ta hurmoni bo`laklab, bir stakan suv solib qaynatib olamiz. Tayyor bo`lgan sharbatni ovqatdan oldin bir kunda ikki marta ichidagi hurmolari bilan iching.
2. Bakteriyalarni o`ldiradigan xususiyati. Hurmo bo`lagini kuygan joyga, yaralarga va husnbuzarlarga qo`ysangiz, ular tez bitadi. Ko`proq hurmo eganlarga shunda hatto gripp ham yuqmaydi.
3. Tinchlantiruvchi xususiyati. Hurmo asab tizimiga juda yaxshi ta`sir qiladi, uyquni yaxshilaydi, immunitetni ko`taradi.
4. Yurak-tomir hujayralariga ta`siri. Hurmo tarkibidagi kaliy va tuzlar yurak-qon hujayralari faoliyatini yaxshilaydi. S va R vitaminlari yurak qon tomir devorlarini mustahkamlaydi.
5. Homiladorlikda. Hurmo vitaminlar xazinasi bo`lgani uchun homilador ayollarga foydali. Homilador ayolga suv va nonday zarur kalsiy vat temir moddalari bor. Bakteriyalarni o`ldiruvchi xususiyati esa yuqumli kasalliklardan asraydi.
6. Kamqonlik. Qoni kam insonlar kuniga 2 ta xurmo eyishlari kerak. Kamqonlikni davolash uchun qurutilgan va maydalangan 1 choy qoshiq hurmo barglarini bir stakan qaynagan suvga solib iching.