1. Kokosli pechene
Zarur masalliqlar:100 gr. un, 100 gr. shakar, 200 gr. kokos qirindisi, 2 ta tuxum, 1 choy qoshiq xamir yumshatgich.
Tayyorlanishi:
Shakarni tuxum bilan ozgina ko`pirtirib olib, kokos qirindisini soling. So`ng un va xamir yumshatgichni qo`shib yana aralashtiring. Tayyor xamirni muzlatkichga yarim soatga qo`yib oling. Qo`llarni xo`llab, pechenelar yasangda 180 darajada qizib turgan gaz pechiga 15 daqiqaga qo`yib oling.
2. Olmali pechene
Zarur masalliqlar: 120 gr. shakar, bir chimdim vanilin, 4 ta tuxum, 200 gr. margarin, 500 gr. un, 1 choy qoshiq xamiryumshatgich, 3 ta olma.
Tayyorlanishi:
Tuxumni shakar va vanilin bilan aralashtirib, ustidan eritilgan margarinni soling. Alohida idishda elangan un va xamiryumshatgichni aralashtirib, asosiy masaliqqa qo`shing-da, yaxshilab aralashtiring.
Olmani po`stidan tozalab, mayda to`rtburchak qilib to`g`rab xamirga qo`shing. Pishiriq qog`ozi to`shalgan gaz pechi patnisiga olmani bir osh qoshiqdan solib chiqib, 200 darajada qizdirilgan gaz pechida 10-15 daqiqaga qo`ying.
3. Shokoladli shirinlik
Zarur masalliqlar: 400 gr. shokolad (150 grammi alohida solinadi), 4 osh qoshiq sariyog`, 2/3 piyola un, 1/2 choy qoshiq xamir yumshatgich, 2 ta tuxum, 3/4 piyola shakar, bir chimdim vanilin.
Tayyorlanishi:
Dastlab gaz pechini qizdirib qo`ying-da, patnisga pergament qog`ozidan to`shang. Mikserda shakar tuxum va vanilinni 4 daqiqa davomida aralashtirib oling. 250 gr. shokoladni sariyog` bilan suv bug`ida yoki mikroto`lqinli pechda eritib oling. Erigan shokoladni tuxumli qorishmaga qo`shib aralashtiring. So`ng xamir yumshatgich bilan aralashtirilgan unni qo`shing. Qolgan 150 gr. shokoladni ham solib aralashtiring. Orasini 5-7 sm. qoldirib masalliqni qoshiqda solib chiqing. 12-15 daqiqada tayyor bo`ladi.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...