Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog, 160 gr. shakar, 25 gr. kartoshka kraxmali, 5-6 ta yangi olma, 4 dona tuxum, dolchin.
Tayyorlanishi: 1. Tuxum va shakarni engil ko`pirtiring. Xona µaroratida yumshatilgan sariyog`ni qo`shib, aralashtiring. Endi un, xamiryumshatgich va tuz solib, xamir tayyorlaymiz.
2. Xamirdan zuvala yasab, sellofanga o`rang-da, 20-30 daqiqa muzlatkichga qo`ying.
3. Tvorogni elakdan o`tkazing. Tuxum, shakar va kraxmalni qo`shing.
4. Xamirni aylana shakldagi pishiriq qog`ozi joylangan qolipga solib, qo`lingiz bilan yoying, keyin atroflarini ko`tarib chiqing.
5. Xamir ustidan tvorogli aralashmani solamiz. Yuzasiga yarim oy shaklida to`g`ralgan olma bo`laklarini joylab, dolchin seping. Pirog 180 darajada qizdirilgan gaz pechida 1 soatda pishadi. Pirogni sovitgach, 1 soat muzlatkichga qo`ying.
8 kishilik
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...21.06.2017, 13:22
1. Ziravorlar bilan 200 ml. qatiqqa 0,5 choy qoshiqdan zanjabil, dolchin va ozgina murchni 2 stakan mineral suv bilan aralashtirib kun davomida iching.2. Asalli Agar...