Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati, kinza, ko`kpiyoz, tuz, qora murch.
Tayyorlanishi: 1. Baqlajonni avval aylana shaklda to`g`rab, keyin to`rt bo`lakka bo`ling. Bulg`or qalampirini ham baqlajon bo`laklari kattaligida, pomidorni esa yarim oy shaklida to`g`rang.
2. Baqlajon va bulg`or qalampirini qizdirilgan o`simlik yog`ida tuz sepib, alohida-alohida qovurib oling. Yog`idan xalos bo`lish uchun sabzavotlarni qog`oz sochiqcha ustiga qo`ying.
3. Qovurilgan sabzavotlarga qaynatilgan no`xat va pomidorni qo`shing. Maydalangan ko`katlar, ezilgan sarimsoqpiyoz, limon sharbatini ham solib, murch, tuz seping. Soya sousini qo`shib aralashtirsangiz, salat tayyor.
3 kishilik
30 daqiqa
24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...21.06.2017, 13:22
1. Ziravorlar bilan 200 ml. qatiqqa 0,5 choy qoshiqdan zanjabil, dolchin va ozgina murchni 2 stakan mineral suv bilan aralashtirib kun davomida iching.2. Asalli Agar...