AsosiySUG'DIYONA

Timur KAPADZEDAN ANTIQA TAOM

'Timur  KAPADZEDAN ANTIQA TAOM'ning rasmi

“Lokomotiv”ning yarim himoyachisi Timur KAPADZE nafaqat futbol maydonchasi, balki oshxonada ham faol ekan. “Koreyada yashaganimda go`shtning turli qismi turlicha ta`mga egaligini bilganman. Arabis­tonda desert uchun beriladigan “Umm ali” nomli shirinligini ham xush ko`raman. Bugun aynan go`shtli taom tayyorlashni maqsad qildim”, deydi futbolchi. "Darakchi" gazetasining "O`zbekgim oshxonasiga" loyihasi uchun ajoyib taom resepti bilan bo`lishish maqsadida Timur “Palet” restorani oshpazi Dmitriy Vinogradovga murojaat qildi. Natija ko`ngildagidek...

Zarur masalliqlar:

● 400 gr. mol go`shtining bo`yin qismi,

● 1 dona sariq sabzi,

● 1 dona qizil sabzi,

● 1 ta kabachki,

● ta`bga ko`ra tuz, murch, lavr yaprog`i,

● kungaboqar yog`i.

Bezak uchun:

● 1 dona rediska,

● 1 ta piyoz,

● Ko`katlar.

Tayyorlanishi:

1-jarayon:

O`rtacha olovda­ o`simlik yog`ida qizartirilgan go`sht 1ta piyoz bilan yana biroz qovuriladi.

Ta`bga ko`ra tuz, murch solishni unutmang. Go`sht olovda ko`p ushlansa, suvi chiqib ketishi ham yodingizda tursin. So`ng go`shtni ko`madigan qilib suv, lavr yaprog`i solib, past olovda 2 soat qaynatiladi.

2-jarayon:

Sabzi, kabachkini to`rtburchak shaklda kesib, tuzli suvda 3 daqiqa qaynatib olinadi.


Sabzavotlar suvda ko`p qaynatilsa, ezilib ketadi.

3-jarayon:

Go`sht pishgach, likopchaga solamiz. hosil bo`lgan suvini alohida idishda sous tarzida tortiladi.


Ovqatning yoniga sabzavotlar did bilan terib chiqiladi.


Bezakning tayyorlanishi:

Piyoz va rediska xalqa shak­lida kesib, ovqat­ga bezak sifatida ishlatiladi.


Turli ko`katlar ham taom­ning ko`rkiga ko`rk qo`shadi.

Sadoqat ALLABERGANOVA tayyorladi. Fotomuxbir: Islom RO`ZIEV




    Boshqa yangiliklar