Bir nechta limonni chaying-da, yaxxonaga joylab qo`ying. Yaxlagach, shu holicha qirg`ichning mayda tishidan o`tkazib oling. Tayyor qirindini taom va eguliklar, salat, shirinliklaru souslar, hatto ichimliklar ustidan sepib ham tortiq qilishingiz mumkin. Xo`sh, bundan qanday naf deysizmi? Diqqat qiling!
Evropalik olimlar limon iste`mol qilishning ta`sirikimyomuolajasidan ham yuqori ekanligini aniqlashgan.
1970 yildan buyon olib borilayotgan ilmiy tadqiqot ishlari shuni ko`rsatdiki, oddiy limon saraton xastaligining 12 turida, kasallik hujayralarining rivojlanishiga yo`l bermaydi.
Ro`yxat avvalida yo`g`on ichak saratonidan, ko`krak sut bezlari, prostata, o`pka va oshqozon osti bezi saratonigacha o`rin olgan.
Limon paragi qo`shilgan choy ichishning ham foydasi bormi deyishingiz mumkin? Qaysidir ma`noda nafi tegadi. Biroq qon bosimi past bo`lganlar uchun bu usul nojo`ya oqibatlarni olib kelishi ham mumkin. Limon qirindisidan foydalanganda esa taom va eguliklar bilan aralashib, qon bosimiga u qadar ta`sir etmaydi.