Ispaniya pulmonologiya va torakal jarrohlik jamiyati (SEPAR) rahbari Eusebi Chiner va parhezshunos Alexandro Kanovas nafas olish organi - o`pkani koronavirusdan himoya qiluvchi mahsulotlar nomini ma`lum qildi.
Ta`kidlanishicha, tuxum, guruch, baliq va yong`oq nafas olish tizimini mustahkamlashga yordam beradi. Masalan, o`pkaning holati yomonlashganda, organizmning oqsilga bo`lgan ehtiyoji ortadi. Tuxumlar esa oqsilga boy. Pomidorlar ham organizmga yaxshi ta`sir etadi, ularda S vitamini mavjud. Shuningdek sut mahsulotlari va suv organizmga ijobiy ta`sir ko`rsatadi.
Ispaniyalik pulmonologning so`zlariga ko`ra, nafas olish organini to`g`ri ovqatlanishdan tashqari, to`yib uxlash va jismoniy mashqlar yordamida ham himoyalash mumkin.