Suv – ichilganidayoq hazm bo`ladi;
Meva va sabzavot sharbatlari – 15-20 daqiqa davomida;
Sabzavotli sho`rva va salatlar – 20-30 daqiqa mobaynida;
Qovun va tarvuz – 20-30 daqiqa;
Apelsin, uzum – 25 daqiqa davomida;
Olma, nok, shaftoli – 20 daqiqa mobaynida;
Pomidor, bodring, qizil bulg`or qalampiridan tayyorlangan salat – 30 daqiqa;
Bug`da tayyorlangan taom va eguliklar – 30 daqiqa;
Guruch, grechixa, suli yormasi – 35 daqiqa;
Yasmiq doni, loviya, no`xat – 40 daqiqa davomida;
Bodom, eryong`oq, eron yong`og`i – 40 daqiqa;
Tuxum – 30 daqiqa davomida oshqozonda hazm bo`ladi.
06.08.2021, 17:47
CCV Matbuot xizmati buyrak etishmovchiligi qanday xastalik ekani va uni bartaraf etishda mamlakatimiz tibbiyoti nimalarga qodirligi haqida Respublika shoshilinch tibbiy yordam ilmiy markazi bo`lim rahbari,...11.11.2020, 21:22
"Aholining sog`lom ovqatlanishini ta`minlash bo`yicha qo`shimcha chora-tadbirlar to`g`risida" gi Prezident qarorida qayd etilishicha, oziq-ovqat mahsulotlarining tarkibida tuz, qand va yog` miqdori inson sog`lig`i uchun xavfsiz...26.12.2017, 13:12
— Uch yashar o`g`lim ovqat chaynab yutayotganida qulog`ini ushlab, og`riyotganini aytdi. Shifokorga ko`rsatsam, otit deb tashxis qo`ydi. Bu qanday kasallik? Uni uyda davolasa bo`ladimi? Nazira...26.12.2017, 13:08
— Emizikli chaqalog`im ekssudativ diatez kasalligi bilan og`rigandi. Hozir sog`aygan bo`lsa-da, ayrim taomlarni iste`mol qilganimda uning badanida qizg`ish dog`lar paydo bo`ladi. Go`dakda diatez qaytalamasligi uchun...