AsosiySalomatlik

Qovoqning 7 shifobaxsh xususiyati

  • Muskat navli qovoq shirguruch hamda boshqa sutli bo`tqalarga o`ziga xos ta`m va ifor beradi.
  • Yong`oqrang qovoqni gaz pechida pishiring yoki salatlarga ko`shing.
  • Ko`rinishi patissonni eslatadigan qovoqning ta`mi sukinini eslatadi.
  • Xokkaydo turini esa bemalol go`sht bilan pishirishingiz mumkin.
  • Spagetti-qovoq gaz pechida pishirilgandan so`ng yumshab, xuddi spagettidek tolalarga oson ajraladi.
  • Mirani di kiodja — sallaga o`xshash shakldagi qovoq. U shirin bo`lib, xomligicha iste`mol qilish mumkin.
  • Qovoq urug`lari sinkka boy bo`lib, miya faoliyatini yaxshilaydi.
  • Xom qovoq va uning sharbatini me`da shirasi pasaygan turdagi gastritda, shuningdek, oshqozon yarasi, qandli diabedning og`ir shakllarida iste`mol qilish mumkin emas.

Boshqa yangiliklar