Anjir har qanday maxsus parhez taomining bir chekkasidan joy olishi mumkin. Anjir tarkibida tabiatan yog`, natriy yoki xolesterin bo`lmasligi, lekin ko`p miqdorda tola bo`lishi tufayli, u ozishga harakat qilayotganlar uchun ideal taomdir. - Anjirda kalsiy miqdori juda baland: kalsiy miqdori bo`yicha anjir apelsindan so`ng ikkinchi o`rinda turadi. Bir yashik quritilgan anjir bir bidon sutda mavjud kalsiy miqdoriga ega.
- Anjir uzoq vaqt kasal bo`lgan va tuzalishni istovchi bemorlarga kuch va quvvat beruvchi dori hisoblanadi. U jismoniy va aqliy charchoqni bartaraf qiladi.
- Anjirning eng muhim ozuqaviy tarkibi qand bo`lib, u barcha mevalarning 51-74%ini tashkil etadi. Anjir qand miqdori eng ko`p mevalardan biridir.
- Anjir astma, yo`tal va shamollashni davolashda ham tavsiya etiladi.
Insonga ma`lum eng qadimiy mevalardan biri bo`lgan anjir oziq-ovqat ishlab chiqaruvchilar tomonidan qayta kashf qilindi. Bu mevaning ozuqaviy qimmati va uning sog`likka nisbatan foydalari uning butunlay yangi ahamiyat kasb etishiga olib keldi.